Preşedintele a promulgat legea pentru includerea unor noi plante în categoria drogurilor de risc

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi (20 mai 2010) legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă 6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, a informat Administraţia Prezidenţială.

Pe 5 mai, Camera Deputaţilor a aprobat ordonanţa de urgenţă privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope în sensul includerii unor noi plante şi substanţe în categoria droguri de risc sau care sunt dăunătoare sănătăţii. Proiectul de lege a fost aprobat de deputaţi cu 251 de voturi pentru, 2 împotrivă şi 13 abţineri.

Potrivit raportului de admitere a proiectului de lege, iniţiativa Guvernului a fost motivată de apariţia în România a unor magazine care comercializează o serie de produse care au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, deosebit de periculoase pentru sănătate şi care nu erau cuprinse în anexele celor două legi, fiind considerate droguri legale. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 8 aprilie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata