Preşedintele: Am dedicat două zile citirii legilor celor două Coduri, de aceea nu am fost la inundaţii de la început

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, într-o emisiune la postul public de televiziune, că nu a fost prezent, în teritoriu, în primele două zile în care România s-a confruntat cu inundaţii, pentru că ”a dedicat două zile citirii legilor Codului penal şi civil”.

‘Am văzut la începutul inundaţiilor, perioadă cu efecte generate de inundaţii, o oarecare agresivitate a presei, de ce preşedintele nu iese la inundaţii – ce s-a întâmplat cu preşedintele. Din păcate, acea perioadă a coincis cu momentul promulgării celor două coduri de procedură.

Sunt două legi monumentale, dacă-mi permiteţi să spun, şi am considerat că trebuie să dau prioritate promulgării celor două legi.(…)De aceea am întârziat, nici că am fost bolnav, nici pentru că nu m-au interesat efectele inundaţiilor’, a spus şeful statului.

Băsescu a adăugat că, de obicei, citeşte integral legile pe care le promulgă, nu doar rapoartele consilierilor.

‘Dar codurile mi s-au părut vital a fi citite de mine înainte de a fi semnate, chiar dacă nu sunt un jurist, însă era şi un gest de bun simţ faţă de două legi extrem de importante pentru România. Acelaşi lucru l-am făcut şi cu ocazia promulgării Codurilor penal şi civil.

De aceea am dedicat două zile citirii acestor legi şi dialogului cu specialiştii din Preşedinţie, acolo unde mi se părea că lucrurile nu ar fi în regulă’, a menţionat Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata