Preşedintele Băsescu a decorat mai mulţi oameni de cultură şi Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni, 7 aprilie, decretele de decorare a mai multor oameni de cultură şi a Muzeului ‘Vasile Pârvan’ din Bârlad, informează Administraţia Prezidenţială.

Șeful statului a conferit ordinul „Meritul Cultural” — în grad de ofiţer, categoria E, „Patrimoniul cultural naţional”, Muzeului ‘”Vasile Pârvan” din Bârlad cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţare „în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru contribuţia deosebită la conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional”.

De asemenea, „cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru contribuţia deosebită la conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional”, preşedintele Traian Băsescu a conferit ordinul „Meritul Cultural” — în grad de cavaler, categoria F — „Promovarea culturii” profesorului Mircea D. Mamalaucă, arheolog, director al muzeului, Nicoletei V. Arnăutu, fost director al instituţiei, Eugeniei I. Popuşoi, fost director adjunct al muzeului, şi Lidiei C. Dragomir, fost restaurator al instituţiei.

Decorările au fost făcute la propunerea vicepremierului şi ministrului Culturii, Hunor Kelemen. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata