Preşedintele Băsescu a promulgat o lege privind Rezervaţia „Delta Dunării”

Președintele Traian Băsescu a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, prin care se interzice pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” schimbarea destinației fostelor amenajări piscicole, cu excepția situației pentru renaturare.

Actul normativ introduce unele reglementări, motivul fiind că „teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a suferit, în ultimii 10 ani, „o importantă și nedorită transformare prin schimbarea destinației fostelor amenajări piscicole în terenuri agricole, scăzându-se suprafața amenajărilor piscicole cu cca 10.000 ha”, potrivit expunerii de motive. De asemenea, legea prevede că, „începând cu anul 2014, nu se mai poate acorda subvenție agricolă pentru terenurile aferente fostelor amenajări piscicole aflate pe teritoriul Rezervației”.

Șeful statului a semnat joi și alte decrete. Astfel, a semnat decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aderării României la Tratatul între Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Țărilor de Jos și Republica Portugheză privind crearea Forței de Jandarmerie Europeană, EUROGENDFOR, semnat la Velsen, la 18 octombrie 2007.

De asemenea, a promulgat și Legea pentru scutirea de la plată a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurări sociale al agricultorilor către bugetul de stat și Legea privind eficiența energetică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. vera spune

    o lume ciudata …intr-o perioada in care fiecare palma de pamant costa si criza alimentara mondiala bate la usa ,noi tampitii de romani inundam panantul arabil ,productiv si unde?? in locul in care sunt inca 1 milon de ha de ape.Suntem patetici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata