Preşedintele Băsescu susţine că nu-i este frică de suspendare

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, 12 mai, că nu îi este frică de o nouă suspendare și i-a transmis premierului Victor Ponta că va vota cu PMP și că va face declarații în care nu-și va ascunde această opțiune.

„Îi spun lui Victor Ponta de pe acum că eu voi vota PMP și voi face declarații publice în care nu-mi voi ascunde această opțiune. Îl informez de pe acum să știe ce are de făcut”, a afirmat președintele Băsescu, la Adevărul Live.

El a spus că „atât timp cât ai un partid care are tentația de a deveni partid stat, moral ești obligat să faci ceva în limitele constituționale, să încerci să echilibrezi viața politică”.

„Uitați-vă la ce se întâmplă! Premierul își permite să-și ia în subordine Poliția, Direcția de Informații a Armatei, Direcția de Informații a Ministerului de Interne, vrea și STS-ul. Azi noapte se declara ca și Ceaușescu comandat suprem. (…) Nu există această funcție de comandant suprem în Constituție, în Constituția României este funcția de comandant al armatei. Tentația acestui om de a acapara tot statul și de a-l folosi în bătălia politică este evidentă. Uitați-vă ce face cu Corpul de control”, a spus Băsescu.

Șeful statului a mai spus că Victor Ponta este „un om care are ambiții nemăsurate și nedeclarate de a fi omul alfa ca putere în establishment-ul de putere, ceea ce nu este în regulă”.

De asemenea, șeful statului a spus Victor Ponta ar fi o soluție catastrofală pentru Președinție, el indicând că unificarea dreptei ar fi unul din lucrurile care l-ar opri să ajungă președinte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata