Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, reţinut de procurori

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost reținut, luni, 6 octombrie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat  surse judiciare.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost reținut, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat  surse judiciare.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, administratorul public al instituției, Radu Ispas, vicepreședintele CJ, Mihai Pascu și șeful Serviciului de achiziții publice, Emil Cirică, s-au aflat luni la audieri la DNA Brașov.

Președintele CJ a ajuns în jurul orei 13,00, la scurt timp fiind urmat de vicepreședintele Mihai Pascu. În același timp, la sediul CJ au continuat perchezițiile începute în cursul dimineții. Perchezițiile pe care procurorii DNA le-au efectuat luni dimineață în județul Brașov în dosarul de corupție cu achiziții publice au vizat sediile a două instituții și a trei societăți comerciale, precum și zece locuințe.

”Procurori DNA Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al instituției.

Dosarul investigat de procurori are legătură cu achiziții publice, iar prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata