Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în continuare în stare de libertate de procurorii DNA, a decis definitiv vineri Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel a respins contestaţia DNA şi a menţinut o decizie a Tribunalului Bucureşti de săptămâna trecută, prin care Nicuşor Constantinescu a fost lăsat în libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a decis eliberarea din arest a directorului Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, cercetat în acelaşi dosar.

Potrivit DNA, în perioada 2011 — 2013, Nicuşor Constantinescu a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii.

Controlul care urma să se desfăşoare în cursul anului 2012 a fost împiedicat cu motivaţia că nu există acordul preşedintelui CJ Constanţa, refuz menţinut cu prilejul solicitărilor repetate formulate de auditorii publici ai Curţii de Conturi.

Controlul programat în cursul anului 2013 nu s-a putut efectua datorită dispoziţiilor exprese ale preşedintelui CJ Constanţa, prin rezoluţii aplicate pe referatele întocmite de RAJDP Constanţa, fără a invoca vreun argument care să justifice această poziţie.

De asemenea, în perioada 2007-2014, preşedintele CJ Constanţa nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale, prin aceste acţiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata