Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu a fost ales în Consiliul de Administrație ACER

Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu a fost ales în Consiliul de Administrație al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), conform unui anunț postat pe Facebook de ministrul economiei Virgil Popescu.

„Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER. Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat”, a scris ministrul.

Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) este o agenție a Uniunii Europene și a fost creată prin cel de-al treilea pachet privind energia, cu scopul de a avansa în direcția realizării pieței interne a energiei, atât pentru energia electri​că, cât și pentru gazele naturale. ACER și-a început oficial activitatea în martie 2011 și are sediul în Slovenia, la Ljubljana.

ACER asigură realizarea integrării pieței și a armonizării cadrelor de reglementare în contextul obiectivelor politicii energetice a UE. Aceste obiective vizează crearea: unei piețe integrate mai competitive, care să le ofere consumatorilor mai multe opțiuni;
unei infrastructuri energetice eficiente, care să garanteze libera circulație a energiei peste granițe și transportul noilor surse de energie, sporind astfel securitatea aprovizionării cu energie a întreprinderilor și consumatorilor din UE; unei piețe a energiei monitorizate și transparente, care să le garanteze consumatorilor prețuri corecte, ce reflectă costurile reale, și descurajarea practicilor abuzive.

Sursa foto: g4media.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata