Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea – fişă biografică

La 3 decembrie 2014, președintele Consiliului Județean Vâlcea, politicianul Ion Cîlea, a încetat din viață.

Ion Cîlea s-a născut, la 9 iulie 1944, în orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.

A absolvit Facultatea de Agricultură; doctor în științe agricole. Printre funcțiile ocupate se numără cea de director al Oficiului cadastru și Organizarea Teritoriului Vâlcea; cea de director general al Întreprinderii de Execuție și Exploatare a Lucrărilor de Îmbunătățiri Funciare Vâlcea, precum și cea de director general al Direcției Generale pentru Agricultură și Industrie Alimentară Vâlcea.

Până în aprilie 2004, a fost subprefect al județului Vâlcea. Între 2004 și iulie 2005, a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea.

În iunie 2008, este ales președintele al Consiliului Județean Vâlcea, funcție în care a fost reales, pe listele USL, în iunie 2012.

Și-a început cariera politică în 1992, când a intrat în PSD. A fost vicepreședinte al Organizației Județene PSD Vâlcea și președinte executiv al aceleiași structuri până în aprilie 2004. Președinte interimar al Organizației Județene PSD Vâlcea din martie 2004 până în aprilie 2005. În aprilie 2005 a devenit președinte al Organizației Județene PSD Vâlcea. Membru al Consiliului Național al PSD și membru al Comitetului Executiv Național al PSD.

A fost decorat de președintele Ion Iliescu cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în gradul de cavaler, pentru competența și spiritul de inițiativă în dezvoltarea agriculturii românești.

În 2014 a fost diagnosticat cu cancer. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata