Preşedintele Ucrainei promite un răspuns pe măsură separatiştilor care au doborât un avion al armatei, ucigând 49 de militari

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat doliu național pentru ziua de duminică după ce 49 militari și-au pierdut viața în urma doborârii unui avion de transport al armatei de către insurgenții proruși, relatează agențiile internaționale de presă.

De asemenea, el a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate Națională. ‘Toți cei implicați în acest act terorist cinic de o asemenea anvergură vor fi pedepsiți. Ucraina are nevoie de pace, dar teroriștii vor primi un răspuns adecvat’, a declarat președintele Poroșenko, citat de serviciul său de presă.

Avionul de tipul IL-76 a fost doborât în noaptea de vineri spre sâmbătă în jurul orei locale 01:00 la aterizarea sa pe aeroportul din localitatea Lugansk, unul dintre bastioanele rebelilor proruși. Aceștia din urmă au recunoscut că au tras două rachete în direcția aparatului, care avea la bord 40 de soldați din trupele de elită și 9 membri ai echipajului.

După o scurtă perioadă de acalmie la mijlocul săptămânii, motivată aparent de eforturile diplomatice menite să pună capăt conflictului armat, confruntările dintre trupele ucrainene și milițiile separatiste rusofone s-au intensificat din nou în ultimele zile. Statele Unite au acuzat vineri Rusia că a furnizat insurgenților din Ucraina echipamente militare, inclusiv tancuri și lansatoare de rachete. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata