Preşedinţie: Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Vâlcov va avea loc joi

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget va avea loc joi, 28 august, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc la ora 11,00.

Șeful statului a semnat, miercuri, decretul prin care a luat act de demisia lui Liviu Voinea din funcția de ministru delegat pentru Buget. De asemenea, președintele Băsescu a semnat, miercuri, decretul prin care Darius Vâlcov este numit ministru delegat pentru Buget.

Ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov în funcție era programată miercuri, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, însă șeful statului a decis amânarea evenimentului după ce a fost informat despre absența premierului.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, că i s-a părut ‘neserios’ modul în care a fost anunțată lipsa premierului Victor Ponta de la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a noului ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, șeful statului arătând este pentru prima dată în aproape zece ani când are loc o astfel de situație.

În context, Traian Băsescu a afirmat că ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov va avea loc doar în prezența premierului Victor Ponta, atunci când acesta „va avea timp”, întrucât este vorba despre un protocol al învestirii care își are originea în Constituție și trebuie respectat.

Premierul Victor Ponta a explicat că a anunțat că nu poate ajunge la eveniment deoarece vizita sa la Chișinău s-a prelungit peste program și trebuia să participe la București și la Reuniunea anuală a diplomației române, unde avea programată o întrevedere și cu Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Catherine Ashton.

„Din câte cunosc toate legile, regulamentele și protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenței primului ministru. Am considerat că este politicos, așa cum am făcut și în alte ocazii atunci când nu am putut să particip la anumite formalități, să desemnez unul din vicepremieri, așa cum l-am desemnat de data aceasta pe dl. Oprea”, a spus Ponta, care a anunțat că îi va solicita în scris șefului statului reprogramarea ceremoniei de învestitură a lui Vâlcov.

Ulterior, premierul Ponta i-a transmis o scrisoare oficială președintelui Băsescu prin care îi solicita reprogramarea, pentru joi, a ceremoniei de învestire a ministrului delegat al Bugetului, Darius Vâlcov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata