Preşedinţii Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu au vizitat Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu au vizitat miercuri (28 aprilie 2010) seara Catedrala Mitropolitană, unde au fost întâmpinaţi de ÎPS Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Cei 2 şefi de stat s-au închinat la moaşte Sfintei Cuvioase Parascheva şi la Icoana Maicii Domnului, după care au avut o scurtă întrevedere cu ÎPS Teofan. A fost practic momentul care a încheiat vizita oficială a preşedintelui interimar al Republicii Moldova, delegaţia condusă de acesta deplasându-se apoi către punctul de trecere a frontierei de la Albiţa.

Şefii celor două state situate la stânga şi dreapta Prutului s-au aflat miercuri seara la Iaşi pentru a lua parte la o dezbatere cu studenţii, manifestare organizată la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. La eveniment au mai fost prezenţi membri ai guvernelor celor două ţări, politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi aproximativ 350 de studenţi, majoritatea din Republica Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata