Pret A Manger urmează să reducă 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

Sursa: independent.co.uk

Lanțul de sandwich-uri Pret A Manger este pe cale de a reduce 3.000 de locuri de muncă, sau mai mult de o treime din forța de muncă, ca parte a unui plan de salvare a afacerii.

Pierderile vor reveni în principal magazinelor sale, dar 90 de posturi vor fi pierdute și la centrul de asistență.

Lanțul a fost lovit pe măsură ce, cererea de la navetiști și lucrătorii de birou – o piață cheie – s-a diminuat în pandemie.

Acesta deja spusese că va închide definitiv 30 de magazine la începutul verii.

Șeful Pano Christou a spus că a fost „gutuit” să piardă atât de mulți colegi.

„Deși acum începem să vedem o recuperare constantă, dar lentă, pandemia a luat aproape un deceniu de creștere la Pret.

Citeste si:  Danske Bank va reduce 1.600 de locuri de muncă în următoarele 6-12 luni

„Am reușit să protejăm multe locuri de muncă, făcând modificări în modul în care ne conducem magazinele și orele în care cerem membrilor echipei să lucreze. „Sper că vom putea revizui toate aceste schimbări acum, când comerțul se îmbunătățește din nou.”

Ca și alți comercianți, Pret a fost obligat să închidă timp de câteva luni în timpul blocării, dar, în timp ce restricțiile s-au diminuat, tranzacționarea sa a rămas subjugată.

367 de magazine din Marea Britanie sunt acum deschise cu mult mai puține ore decât înainte de pandemie, iar firma a cerut personalului să își reducă orele.

„Recuperare în curs”

Lanțul a declarat că vânzările sale săptămânale s-au ridicat la aproximativ 5,2 milioane de lire sterline în august – aproximativ nivelul în care erau în august 2010, când afacerea era considerabil mai mică.

Cu toate acestea, a spus că o recuperare a fost „în mod clar în curs”, vânzările au crescut cu 7% în fiecare săptămână din iulie.

Firma a avertizat că va reduce 1.000 de locuri de muncă în iunie, dar acest număr a crescut după ce a finalizat o tranzacție de restructurare în această săptămână.

Citeste si:  Cântăreaţa Janet Jackson împlineşte 50 de ani

Este cea mai recentă astfel de companie care a anunțat reduceri din cauza impactului pandemiei.

Proprietarii grupului SSP a declarat că va reduce până la 5.000 de locuri de muncă, deoarece luptă cu reducerea călătoriilor pasagerilor în stații de tren și aeroporturi.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner