Preţul caselor în construcţie, la fel ca al celor finalizate

O nouă generaţie de apartamente construite pe timp de criză va debuta la târgul imobiliar care se deschide vineri, 7 mai, la Palatul Copiilor din Bucureşti. Costurile de construcţie sunt mai mici, dar preţurile nu dărâmă ofertele actuale; deja finalizate – locuinţele care se dezvoltă în această perioadă au preţuri în jurul a 900 de euro/mp, conform unui articol semnat de Evenimentul Zilei.

În noua viziune, locuinţele de două camere se situează în jurul sumei de 60.000 de euro, garantaţi prin programul „Prima casă” şi pot fi, în unele cazuri, achiziţionate în diferite stadii de finalizare.

Noile locuinţe sunt amplasate la periferia Capitalei şi au preţuri de circa 900 de euro/mp. Unul dintre complexuri este Metropolitan Residence, situat în Popeşti Leordeni, ce cuprinde patru blocuri, cu 96 de apartamente cu două şi trei camere. Dezvoltatorii promit o reducere de 5.000 de euro la apartamentele achiziţionate în cadrul târgului.

Un alt ansamblu de circa 500 de apartamente „creşte” în Bragadiru, prin investiţia unui fond finlandez. Preţurile pornesc de la 41.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 88.000 de euro pentru un apartament de trei camere. Primele două blocuri vor fi gata la finele anului.

„Construcţia va fi lângă un alt proiect, Fortuna Residence, care s-a vândut. Faţă de perioada în care a fost acela ridicat, acum preţurile pe metru pătrat sunt mult mai mici, cu până la 30% – manopera, costul materialelor de construcţie. În plus, şi suprafeţele sunt mai restrânse”, spune Nicu Stângă, agent imobiliar.

apartamenteCapitalacaseConstrucţiilocuintetarg imobiliar
Comentarii (0)
Adaugă comentariu