Preţul medicamentelor ar putea creşte de la 1 aprilie 2010

Preţul medicamentelor ar putea creşte de la 1 aprilie cu cel mult 6,25 %, a declarat consilierul pentru probleme farmaceutice al ministrului Sănătăţii, Emese Sipos.

Potrivit acestuia, preţurile vor fi actualizate la cursul valutar de 4,25 lei pentru un euro. Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) solicită îngheţarea preţurilor actuale şi aplicarea noii metodolgii, respectiv media celor mai mici trei preţuri din ţările de referinţă pentru medicamentele noi care urmează să vină, la un curs valutar de 4,25 lei pentru un euro.

Dr. Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a explicat că actualizarea cursului valutar pentru toate medicamentele ar duce la creşterea de preţuri, ceea ce este de nedorit.
Consilierul ministrului Sănătăţii a precizat că va prezenta ministrului propunerile companiilor farmaceutice, dar apreciază că este mai bine să se aplice modul de calcul după Ordinul 75/2009. Preţurile la medicamente se actualizează anual în funcţie de cursul valutar utilizat la actualizarea bugetului pentru anul în curs.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata