Prețurile petrolului scad la potențiala rentabilitate a producției libiene

Prețurile petrolului au scăzut luni cu privire la potențiala revenire a producției din Libia, deoarece creșterea cazurilor de coronavirus a adăugat și îngrijorările legate de cererea globală, deși o furtună tropicală care se îndrepta spre Golful Mexic al SUA a limitat pierderile.

Brentul a scăzut cu 33 de cenți, sau 0,8%, la 42,82 dolari pe baril până la 0645 GMT, în timp ce țițeiul din SUA a scăzut cu 38 de cenți, sau 0,9%, până la 40,73 dolari pe baril.

Muncitorii din marele câmp Sharara din Libia au reluat operațiunile, au declarat doi ingineri care lucrează acolo, după ce National Oil Corporation a anunțat o ridicare parțială a forței majore.

Dar nu era încă clar când s-ar putea relua producția.

„Piața nu își poate permite mai mult brut care să lovească piața”, au declarat analiștii ANZ într-o notă luni, într-un moment în care bordurile legate de coronavirus au erodat cererea.

Peste 30,78 milioane de persoane au fost infectate de noul coronavirus și 954,843 au murit la nivel global, arată un bilanț al Reuters, paralizând activitatea de călătorie și de afaceri.

„Este greu să te entuziasmezi cu privire la o creștere a cererii de brut, deoarece virusul este în creștere în Franța, Spania și Marea Britanie, împreună cu îngrijorările că SUA par pregătite pentru cel puțin încă un ciclu în toamnă și iarnă”, a spus Edward Moya , analist senior de piață la OANDA.

„Chiar dacă piețele energetice nu văd revenirea producției libiene sau dacă sezonul uraganelor se relaxează, prețurile petrolului nu pot scutura perspectivele de scădere ale cererii”.

Între timp, Royal Dutch Shell Plc a oprit producția de petrol și a început să evacueze lucrătorii de pe o platformă din Golful Mexic din SUA, a declarat compania sâmbătă.

Furtuna tropicală Beta a fost prevăzută să aducă 30 de centimetri de ploaie în zone din coasta Texasului și Louisianei, în timp ce cea de-a 23-a furtună numită din sezonul uraganelor din Atlanticul de anul acesta se mută pe uscat luni seara, a declarat Centrul Național pentru Uragane.

Producătorii de petrol și gaze își reluaseră operațiunile offshore în weekend după ce au fost perturbați de uraganul Sally. Aproximativ 17% din producția de petrol offshore din Golful Mexic din SUA și aproape 13% din producția de gaze naturale au ieșit offline sâmbătă, în fața valurilor și a vânturilor lui Sally.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata