Preţurile terenurilor au scăzut cu până la 50% în 7 luni

Pentru că nu au clienţi şi vând loturile foarte greu, mulţi proprietari au ales să nu le mai scoată la vânzare. Cei care au nevoie de bani sunt dispuşi la negocieri de până la 20%, scrie Evenimentul Zilei

Preţurile terenurilor au scăzut cu procente între 10 şi 50% de la începutul acestui an, dar cu toate acestea se fac foarte puţine tranzacţii. Cei care au bani preferă adesea să-şi cumpere casa gata ridicată şi adusă în stadiu „la gri”, pentru că preţurile sunt destul de accesibile – în jurul Capitalei, acestea au ajuns până la 350 de euro/mp.

Clienţii care totuşi îşi doresc o locuinţă după gustul lor caută loturi mici, de circa 250-300 mp, dotate cu utilităţi – respectiv energie electrică şi gaze naturale, preferabil şi canalizare. Proprietarii sunt dispuşi să negocieze destul de mult, în special atunci când este vorba despre tranzacţii în numerar.

„În negocierile directe dintre proprietari şi clienţi, preţurile scad şi cu 20%”, spune Daniel Chitafes, de la compania de consultanţă imobiliară Re/max. Potrivit acestuia, preţurile depind foarte mult şi de apropierea faţă de şoselele asfaltate.

„Un fenomen interesant pe care l-am observat este că numărul anunţurilor cu terenuri de vânzare a scăzut simţitor anul acesta, cu până la 50%. Nemulţumiţi de situaţia din piaţă, mulţi proprietari şi-au retras ofertele sperând într-un viitor mai bun pentru segmentul terenurilor”, susţine Daniel Crainic, de la imobiliare.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata