#Prezidențiale2019/ Cătălin Cherecheș: Nu președintele ne pune pâinea pe masă, dar el ne-o poate lua

„Am toată încrederea că votul de astăzi va fi un vot care va echilibra scena politică, şi nu un vot care va dezbina scena politică. Mi-aş fi dorit o campanie electorală mult mai civilizată şi o campanie electorală în care cei care o exercită să îşi fi adus aminte şi de lucrurile care ţin de cei şapte ani de acasă. Pentru că vorbim de iubire dintre oameni şi iubirea dintre români. Dar, merg, în primul rând cu speranţă pentru Baia Mare şi pentru România şi, sincer vă spun, mă interesează prea puţin cine este preşedinte, ci mă interesează foarte mult cine este fiecare român în parte şi cum îşi rezolvă problemele de zi cu zi. Nu preşedintele ne pune pâinea pe masă, dar preşedintele ne-o poate lua”, a declarat Cătălin Cherecheş, duminică, după ce a mers la vot.

Edilul a ţinut să sublinieze că, în situaţia în care clasa politică nu va înţelege că prin comportamentul deplasat face un deserviciu, ţara va avea de suferit.

„Dacă în continuare cei care sunt în fruntea statului vor continua să disipeze în comunităţile noastre şi în întreaga ţară doar ură, doar răzbunare şi vor scoate în evidenţă, într-un mod care înseamnă neiubire de România, doar exemple negative, doar oamenii care fac rău, doar lucrurile care nu dau încredere românilor în România, această ţară nu va mai fi ţară. Am convingerea că tot ce se întâmplă bun în această ţară stă în puterea fiecărui român. (…) Nici Baia Mare, nici România nu stau în puterea singur om, respectiv a preşedintelui. Cred că tot ce se întâmplă în această ţară stă în puterea fiecărui român, şi cred că cea ce trebuie să arătăm mai departe şi să dăm un exemplu clasei politice şi celui care va prelua noul mandat de preşedinte este un exemplu de civism, un exemplu de bunătate, un exemplu de credinţă, de dragoste faţă de România, un exemplu de hărnicie, un exemplu de iubire între noi oamenii”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a precizat că în cazul în care cei ajung să conducă ţara nu înţeleg comportamentul onest, singura şansă ar fi ca aceştia să fie educaţi.

„Eu cred în continuare că preşedintele trebuie să unească şi nu să dezbine. Cred în continuare că un preşedinte trebuie să fie primul exemplu al românului care iubeşte românii, şi nu al românului care în primul rând iubeşte pe alţii şi apoi pe români. Dar, lucrul acesta pas cu pas va fi învăţat de către fiecare dintre cei care, acum, în următorii cinci ani, sau în următoarele etape vor prelua mandatele de preşedinte al României, pentru că românii îşi vor educa conducătorii. Conducătorii dacă nu vor fi exemple, singura variantă va fi să-i educăm noi”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Edilul băimărean a votat la secţia nr. 62 din municipiul Baia Mare din cadrul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”.

Sursa foto: 9am.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata