Prim-procurorul de la Buftea, 2 poliţişti şi 2 avocaţi, reţinuţi de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au emis joi (22 aprilie 2010) noaptea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru prim-procurorul Nelu Carpen de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost reţinuţi doi poliţişti de la IPJ Ilfov şi doi avocaţi acuzaţi de fapte de corupţie, printre care şi favorizarea infractorului. Procurorii anticorupţie ar putea ca în cursul zilei de vineri să înainteze judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti propunerea de arestare preventivă faţă de procurorul Carpen, precum şi faţă de poliţiştii şi avocaţii reţinuţi.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi seară, încuviinţarea reţinerii prim-procurorului Nelu Carpen de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Potrivit unor surse judiciare, el a fost audiat joi seară de procurori. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut CSM încuviinţarea reţinerii prim-procurorului Nelu Carpen, cercetat pentru acte de corupţie în activitatea sa de magistrat. Sursele citate au declarat că prim-procurorul Nelu Carpen ar fi acuzat de luare de mită pentru că ar fi primit mai multe sume de bani de la persoane care aveau dosare penale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata