Primăria Capitalei a investit 900.000 de euro pentru întreţinerea gazonului de pe Naţional Arena

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi, 9 octombrie, stadionul Național Arena pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria.

„E o scurtă vizită de lucru pentru a ne asigura că toate condițiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta și pentru sfârșitul de an, mai urmează aproape încă 20 de meciuri”, a declarat Oprescu.

El a spus că speră ca gazonul să fie schimbat mult mai rar în urma instalării sistemului de aerare a firului ierbii, de drenaj și de stimulare a fotosintezei.

„Este plecarea în lunga cursă pentru 2020, eu spun că nu este prea puțin să avem o obișnuință de a întreține stadionul, de a-l menține curat și a avea un stadion după preceptele UEFA, ceea ce va aduce un beneficiu Capitalei, prin suporterii străini care vor veni”, a afirmat primarul.

Șeful Direcției de Investiții din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a arătat că investiția în acest sistem s-a ridicat la aproximativ 900.000 de euro, la care se adaugă și contractul de întreținere.

„Este vorba de un contract de întreținere tehnică, un contract multianual pe patru ani de zile. Suma maximă ce poate fi cheltuită este de patru milioane de euro”, a declarat Bogdan Hreapcă.

În perioada septembrie-octombrie, la Arena Națională s-au derulat mai multe operațiuni de modernizare, printre care instalarea în substratul gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare și drenare activă și montarea unor lămpi UV pentru stimularea fotosintezei.

De asemenea, s-au realizat reabilitarea suprafeței acoperite cu gazon sintetic, schimbarea gazonului și modernizarea zonei dedicate pepinierei pe gazon.

În plus, din această iarnă, pe Arena Națională va fi instalată o prelată activă, care permite pătrunderea razelor de soare, ceea ce va face posibilă dezvoltarea gazonului și în perioada friguroasă și va aduce și o protecție termică, ceea ce va reduce costurile aferente încălzirii gazonului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata