Primăria Oradea va stinge toate luminile în evenimentul Ora Pământului

Primăria municipiului Oradea va stinge toate luminile din instituţie, timp de o oră, în seara zilei de 29 martie, în semn că sprijină şi participă la evenimentul Ora Pământului, iniţiativă a World Wide Fund for Nature.

Potrivit unui comunicat al primăriei, acţiunea se derula între orele 20.30 şi 21.30, fiind stinse toate sursele de iluminare a clădirii, atât în interior, cât şi cele ambientale, ale faţadei.

‘Ca şi în anii anteriori, Primăria Municipiului Oradea susţine şi în acest an acţiunea Ora Pământului — Earth Hour, un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice,’ se arată în comunicat.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.

În cadrul evenimentului, timp de o oră, cei care se alătură iniţiativei sting lumina şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, pentru a ajuta mediul înconjurător.

Prin această iniţiativă se urmăreşte totodată şi creşterea nivelului de conştientizare faţă de problemele cu care se confruntă societatea, dar se promovează şi cooperarea oamenilor pentru un scop comun (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata