Primăria Piatra Neamţ vrea să-şi facă supermarket printr-o societate care a ţepuit zeci de parteneri de afaceri

– Deşi a intrat în insolvenţă, „Publiserv” a depus documentaţia şi a obţinut aprobarea pentru construirea unui supermarket

– 66 de bănci şi firme importante figurează printre creditorii societăţii deţinute de Primăria lui Pinalti

– La sfâşitul anului 2008, datoriile totale ale firmei erau de 22 milioane RON, cu două milioane RON mai mari decât cifra de afaceri

– La 31 martie 2010, datoriile „Publiserv” la bugetele de stat se cifrau la 6,95 milioane RON, valoare care include şi „stopaj la sursă” de câteve miliarde de lei vechi

 

Cu „talentul” de „investitor strategic” cu care ne-a obişnuit deja, Primăria Piatra Neamţ intenţionează să construiască nici mai mult nici mai puţin decât un supermarket propriu, prin societatea falimentară „Publiserv” SRL, firma de asfaltări a municipalităţii.

Primăria condusă de Gheorghe Ştefan („Pinalti”), cunoscută drept singura administraţie locală din ţară propietară a unui mall, transformat ulterior în sediu pentru Direcţia de Evidenţă a Populaţiei (pe care mai nou intenţionează să-l doteze cu un cinema multiplex), pare interesată să investească din nou în construirea de facilităţi de comerţ, cu toate că retailul este actualmente în colaps.

Concret, Agenţia pentru Protecţia Mediului a avizat recent patru PUZ-uri aferente proiectului „Construire spaţiu comercial, supermarket”, depuse de societatea Publiserv SRL, la care Consiliul Local Piatra Neamţ este acţionar majoritar.

 

Urmărită de zeci de creditori, „Publiserv” şi-a cerut insolvenţa

Interesant de remarcat este faptul că societatea primăriei, specializată pe lucrări de asfaltări, bordurări, pavelări şi întreţinere canalizare pluvială, a cerut, la sfârşitul lunii mai 2010, deschiderea procedurii de insolvenţă, notificarea fiind publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din data de 17 iunie 2010. Tremenul limită de înscriere la masa credală a fost 30 iunie 2010.

Societatea moşită de primarul Pinalti numără o listă iniţială de 66 de creditori, bănci, societăţi de leasing, furnizori de produse şi servicii.

Demersul redactorilor FINANCIARUL.ro de a afla care sunt intenţiile municipalităţii pietrene privind construirea supermarketului s-a lovit de formalismele responsabilului cu presa al Primăriei Piatra Neamţ, Radu Tudor, un individ care probabil îşi imaginează că „tătucul” lui, Gheorghe Ştefan, a cumpărat şi presa din alte judeţe, nu numai pe cea din Neamţ.

Ca urmare, rămâne doar să ne întrebăm cum şi cu ce bani va realiza „Publiserv” proiectul de construire a spaţiilor comerciale, pentru care deţine toate aprobările şi avizele.

 

Datorii de 22 milioane RON, la sfârşitul anului 2008

La sfârşitul anului 2008, „Publiserv” a depus documentaţia de urbanism pentru obtinerea PUZ-ului prin care îşi manifesta intenţia de a construi un spaţiu comercial pe un teren propriu de pe strada Dimitrie Leonida, la intersecţia cu strada Muncii, unde se află garajele societăţii.

Interesant de remarcat este faptul că încă din acea perioadă, datele contabile arătau că „Publiserv” se afla în colaps financiar. Mai exact, conform bilanţului pe anul 2008, societatea deţinută de Consiliul Local Piatra Neamţ acumulase datorii de circa 22 milioane RON, sumă cu două milioane RON mai mare decât cifra de afaceri raportată în 2008.

Între timp, situaţia firmei s-a agravat şi mai mult, iar unul dintre „partenerii de afaceri” pe care „Publiserv” şi, implicit, Primăria lui Pinalti s-au gândit să-l ţepuiască este statul român. Astfel, la data de 31 martie 2010, „Publiserv” înregistra obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de 6,95 milioane RON, sumă defalcată astfel:

¤ Bugetul de stat  = 4.359.352 RON
¤ Bugetul asigurărilor sociale de stat = 1.876.611 RON
¤ Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 57.412 RON
¤ Bugetul asigurărilor de sănătate = 660.407 RON

Demn de menţionat este faptul că directorii de la „Publiserv” nu au virat la bugetele de asigurări nici măcar sumele reţinute de la angajaţi, infracţiune care popular se numeşte „stopaj la sursă” şi care, în cazul firmelor private, se sancţionează din ce în ce mai des. Dar aici, pentru că Finanţele Neamţ sunt „la degetul mic” al lui Pinalti, nu se va întâmpla nimic. Aceasta în condiţiile în care numai la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) suma reţinută de la angajaţi şi nevirată la stat este de 466.860 RON!

În aceste condiţii, apare întrebarea: din ce resurse financiare prefigurau managerii „Publiserv” SRL să realizeze supermarket-ul prevăzut, conform proiectului avizat de urbaniştii primăriei, cu accese pietonale, accese carosabile şi 118 locuri de parcare? Iar o altă întrebare ar putea fi „pentru cine ar fi trebuit să se construiască acest supermarket?”

Citiţi şi

„Pinalti” a “cumpărat” presa locală cu 5,7 miliarde lei

 

Citește și
3 Comentarii
 1. lazar paul spune

  Este interesant articolul, ar trebui sa verificati faptul ca PUBLISERV are in prezent contract de montat pavele in strada 1 Decembrie 1918, zona unde aceste pavele au fost montate acum un an iar acuma sunt scoase si montate altele, pentru ca primaria are bani pe care trebuie sa-i cheltuie urgent.
  Verificati si implicatiile presedintelui Camerei de Comert, Apopei Mihai in toate aceste afaceri coordonate de Pinalti.

 2. gabi spune

  verificati-o si pe javra de Tudorancea , femeia barbat, care a dat afara zeci de salariati si a lasat numai clietela politica pdl,cele care au spalat vase la pdl, au fortat salariatii sa semeze pe tabele pt a merge la Bacau sa-l aplaude pe Basescu; vezi Melinte , Dobanda, Apostol Oana care desi este salariata are si contract cu societatea prin care executa incarcari de cartuse xerox, etc.iti este scarba numai cand vezi cum te prelucreaza pe fata! Vezi ce salarii au in aceasta societate si cum se fura cu acta in regula facute de asa jurista Elena Czekanski!!Iata numele ceor care au dus Publiservul pe culmile cele mai inalte in frunte cu:Tudorancea,Tibichi,Melinte, Neagu,Czekanski,Costea, etc

 3. gabi spune

  verificati-o si pe javra de Tudorancea , femeia barbat, care a dat afara zeci de salariati si a lasat numai clietela politica pdl,cele care au spalat vase la pdl, au fortat salariatii sa semeze pe tabele pt a merge la Bacau sa-l aplaude pe Basescu; vezi Melinte , Dobanda, Apostol Oana care desi este salariata societatii, are si contract cu aceasta, prin care executa incarcari de cartuse xerox, etc.iti este scarba numai cand vezi cum te prelucreaza pe fata! Vezi ce salarii au in aceasta societate si cum se fura cu acte in regula facute de asa jurista Elena Czekanski!!Iata numele ceor care au dus Publiservul pe culmile cele mai inalte in frunte cu:penala de Tudorancea,Tibichi,Melinte, Neagu,Czekanski,Costea, etc.Rusineeeeee!!!!!vezi cum s-a vindut tot Publiservul,in ce conditii,si cine sta in spatele asa zisului cumparator!!;adevaratul proprietar este asa zisul pinalti,un analfabet si un incult.Dati masca de pe fata pdl-istei de Tudorancea si acolitilor sai!!!ne-a adus in asa fel incit suntem muritori de foame!! UNDE ESTI PSD-ULE??? VINO SA VEZI CE AU FACUT PDL-ISTII DIN NOI !!!JAVRELE PAMINTULUI!! NE-AU ADUS SI CONDAMNAT LA INFOMETARE SI DISPERARE!!RUSINEEEEE!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata