Primarii fluieră a pagubă cu bugetele goale. Fiscul a scos la licitaţie autobuzele din Iaşi şi Târgovişte

– Pentru a acoperi gaura de la bugetul central, Fiscul a început să execute autorităţile locale. Sunt scoase la licitaţie autoturisme, autobuze, troleibuze, dar şi motofierăstraie, relatează Gândul

.
În încercarea de a mai acoperi datoriile autorităţilor locale către bugetul statului, Fiscul a trecut la executarea silită a acestora. Numai anul trecut, bugetele locale au înregistrat un deficit de 2,33 miliarde de lei (554 milioane de euro), ceea ce reprezintă datoriile primăriilor şi consiliilor judeţene atât către stat cât şi către furnizori de utilităţi sau firme private cu care au derulat contracte.

Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din fiecare judeţ postează pe site-urile proprii anunţuri privind organizarea unor licitaţii având ca obiect valorificarea unor bunuri aparţinând societăţilor subordonate primăriilor, după ce le-au executat silit.
Numai săptămâna trecută au avut loc două licitaţii, la Iaşi şi la Târgovişte, pentru vânzarea unor mijloace de transport în comun aparţinând societăţilor de transport public din cele două oraşe.

La Iaşi, Fiscul a scos la vânzare nu mai puţin de 55 de autobuze şi troleibuze aparţinând Regiei Autonome de Transport Public (RATP). La prima vedere, ofertele erau adevărate chilipiruri, având în vedere că un autobuz Ikarus putea fi cumpărat chiar şi cu 3.436 de lei fără TVA (818 euro), iar cel mai scump troleibuz costa 5.292 de lei (1.260 de euro).

Preţurile i-au atras pe doritori, astfel că 33 de mijloace de transport – patru autobuze şi 29 de troleibuze – au fost cumpărate de o persoană fizică şi două firme, suma totală încastă de Fisc fiind de 185.000 de lei inclusiv TVA.

autobuzeexecutare silitaFinanteIaşilicitatiiprimarii
Comentarii (0)
Adaugă comentariu