Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, susţine că nu el a semnat contractul pentru care a fost trimis în judecată

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA, susţine că dosarul său este „fabricat” şi că o altă persoană a semnat contractul pentru care este el acuzat, drept pentru care la rândul său a iniţiat o acţiune în instanţă.

„Întregul dosar este unul fabricat. Procurorul a început cercetarea înainte ca respectivul contract incriminat să fi fost semnat. Nu eu am semnat acel contract, ci o altă persoană. De altfel, am deschis acţiune în justiţie cu privire la semnarea acelui contract. Până la finele zilei voi da şi un comunicat cu privire la acest caz în care sunt acuzat pe nedrept”, a declarat joi primarul Stavarache.

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru tentativă la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi în acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Muntianu, la data faptelor şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Bacău, pentru tentativă la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 acte materiale), uz de fals şi conflict de interese, şi Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Direcţiei patrimoniu în cadrul aceleiaşi instituţii , în prezent şef serviciu la Serviciul Patrimoniu, pentru tentativă la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit sursei citate, în perioada 2006-2009, cei trei inculpaţi, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, au repartizat în mod nelegal o locuinţă din fondul locativ de stat inculpatului Muntianu, în vederea închirierii şi, ulterior, a achiziţionării acesteia. Îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu ar fi avut ca rezultat obţinerea, de către Gheorghe Muntianu, a unui avantaj patrimonial, respectiv un apartament de două camere situat în Bacău.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata