Primarul din Târgu Mureş a botezat puii de leu născuţi la Grădina Zoologică: Lică şi Tică

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a botezat marți, 10 februarie, cei doi pui de leu care s-au născut în captivitate la Grădina Zoologică în urmă cu trei luni. Edilul a decis să le dea numele de Lică și Tică.

‘Noi încercăm să menținem o tradiție și nu numai atât, dar fiecare animal aproape că are istorioara lui, pe care ne chinuim de fiecare dată să o înțeleagă și copilașii. Și, de multe ori, întregile povești ale unor animale îi însoțesc pe copii de-a lungul copilăriei.

Avem deja câteva experiențe interesante cu care nu se pot lăuda foarte multe grădini zoologice și încercăm ca și numele animalelor să fie pe înțelesul și pe pronunția copiilor, iar istorioarele lor o să la materializăm în câteva filmulețe sau o serie de amintiri ale grădinii zoologice. Îl avem pe Otto evadatul (maimuța care a evadat anul trecut și a stat mai multe luni în pădure, n.r.), avem lama, tigrișorii, leii plus politicile pe care le facem încontinuu de mișcare a animalelor în grădina zoologică (…) Puii se numesc Lică și Tică, cred că și copilașii vor putea să pronunțe cât mai ușor cele două nume’, a spus primarul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata