Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat marţi că va renunţa la vinieta Oxigen

In urma reacţiilor venite de la cetăţeni, primarul general, Gabriela Firea, a anunţat marţi că va renunţa la vinieta Oxigen.

Intr-o conferinţă de presă, ea a menţionat,  că în luna martie va supune dezbaterii Consiliului General al Capitalei un proiect de hotărâre care prevede anularea acestei taxe.

Gabriela Firea a adăugat că nu abandonează proiectul ”Oxigen”, care va viza: plantări de arbori, achiziţii de maşini nepoluante, piste de biciclete, verificarea şantierelor de construcţii.

Primarul capitalei Gabriela Firea a mai precizat că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureşteni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 – 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei.

Au fost transmise şi 5.000 de mail-uri, iar la sediul PMP au fost depuse 1.500 de petiţii împotriva restricţiilor de trafic şi a vinietei, potrivit primarului general.

Totodată, au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice sau juridice la direcţiile de specialitate ale Primăriei Capitalei, vizând de asemenea anularea vinietei.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata