Primarul Gheorghe Ştefan, la DNA

Primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, s-a prezentat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori.

DNA anunța, în 11 februarie, că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către persoane cu funcții publice din cadrul Primăriei Piatra Neamț.

Potrivit DNA, în acest dosar sunt cercetați și administratori ai unor societăți comerciale interpuse cu rol de direcționare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicați.

Astfel, cercetările efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2008 — 2013, finanțări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii și finanțări pentru localități de pe

raza județului Neamț au fost direcționate, prin influența persoanelor cu funcții publice din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, în interes propriu și în interesul administratorilor societăților comerciale care mascau faptul că adevărații deținători și beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

‘La solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, în urma deplasării unor reprezentanți ai acesteia la sediul instituției, au fost puse la dispoziția acestora documentele solicitate. Consultarea documentelor a durat în jur de o oră și nu au fost ridicate documente de către aceștia’, menționau, într-un comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Piatra Neamț.

Procurorii DNA au fost prezenți și la stadionul echipei FC Ceahlăul Piatra Neamț unde, potrivit oficialilor clubului, au realizat copii după toate contractele de reclamă și publicitate din perioada 2008 — 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata