Primul compendiu de suicidologie din România scris în engleză, lansat la Cluj

Profesorul de psihiatrie Doina Cosman şi editura Presa Universitară Clujeană au lansat joi, la Librăria Humanitas, primul compendiu de suicidologie scris în limba engleză, o premieră pe piaţa de carte din România.

Acad. Prof. Dr. Mircea Lăzărescu spune că volumul Suicidology, scris de Prof. Dr. Doina Cosman, va marca o cotitură în domeniu.

‘Aspectul excepţional al lucrării de faţă, primul compendiu în domeniu ce apare în România, constă din parcurgerea exhaustivă a tuturor incidentelor din care suicidul poate fi abordat, neignorând influenţele genetice, neurotransmisia cerebrală, statistica, corelarea cu patologia mentală şi multe alte direcţii de analiză. Cititorul va fi aspirat în lectură cu forţa irezistibilă cu care ne atrage o operă de artă de mare virtuozitate şi se va regăsi îmbogăţit cu o multitudine de cunoştinţe variate, solid întemeiate ştiinţific, scrise de o persoană ce a studiat temeinic problema, teoretic şi practic. Inevitabil, apariţia acestei cărţi va marca o cotitură, va aduce la îndemâna populaţiei şi a specialiştilor de diverse tipuri un instrument de acţiune ce a lipsit atât de mult din universul cultural, social şi medical al ţării noastre’, a spus Mircea Lăzărescu.

Doina Cosman este profesor universitar de psihiatrie şi sănătate mintală la Disciplina de Psihologie Clinică a Universităţii de Medicina şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’, psihiatru la Clinica Psihiatrie III din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi a publicat mai multe volume de specialitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata