Primul concurs european de ciclism pe nisip, sâmbătă, la Constanţa

Primul concurs european de ciclism pe nisip va avea loc sâmbătă 3 mai, de la ora 11,00, pe Plaja Modern din Constanța, potrivit unui comunicat.

Evenimentul, unic în Europa, va purta numele de „Doltcini XCO Muncitoresc”, fiind organizat de Doltcini România, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Asociația Sportivă Sana Sport și RidersClub, numărul participanților fiind estimat la câteva sute.

Competiția, adresată atât femeilor, cât și bărbaților, se va desfășura pe două distanțe: de 45 km și de 22,5 km. Traseul este unul de viteză și este compus dintr-o porțiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton și 1,6 km de nisip tasat, cu o diferență de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km.

„În afară de faptul că evenimentul este spectaculos datorită locației în care se desfășoară, suntem extrem de bucuroși să îl avem alături pe Florin Georgescu, pe care îl putem numi deja campion (și nu datorită faptului că participă la cursă), ci datorită faptului că a avut curajul să se înscrie în competiție, fiind nevăzător. Florin Georgescu are 38 de ani și ne dă o minunată lecție de viață”, a declarat Sabin Andoniu, organizator al ineditului eveniment.

În 2009, Florin Georgescu, care a pus bazele unei asociații pentru persoanele cu handicap senzorial, a realizat, în premieră pentru România, un semi-tur de țară cu o bicicletă tandem pe distanța București — Sighetul Marmației. A dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial, precizează comunicatul. Și de această dată, alături de Florin, se va afla pe Plaja Modern din Constanța, coechipierul său Alexandru Răcănel, în vârstă de 37 de ani.

Organizatorii au pus în joc premii consistente în bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism, pachete speciale acordate de sponsori, dar și alte surprize.

Doltcini Sportswear este o companie belgiană, specializată în producerea și personalizarea de îmbrăcăminte pentru ciclism și alte ramuri sportive cum ar fi: triatlon, duatlon, fotbal, atletism, baschet, volei și nu numai, are peste 24 de ani de experiență în fabricarea și personalizarea de îmbrăcăminte de ciclism pentru echipe WorldTour, ProTour etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata