Primul mall falimentar este scos la licitaţie, la preţul de 35 milioane euro

– Centrul comercial Tiago Mall Oradea, a carui constructie a fost finalizata de mai bine de un an, dar nu a fost deschis in lipsa chiriasilor, va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii cu strigare al carei pret de pornire este 35,5 mil. euro fara TVA, dupa ce dezvoltatorul MLS Proiect Oradea, o subsidiara a grupului irlandez Mivan, a intrat in faliment, in noiembrie anul trecut.

.
Acesta este primul caz de centru comercial scos la vanzare dupa ce dezvoltatorul a intrat in faliment, de la declansarea crizei imobiliare, pretul de pornire fiind practic la jumatate fata de investitia anuntata in realizarea mallului, informează Ziarul Financiar.

La sfarsitul lunii iulie 2009 compania RED Management Capital a decis sa inchida centrul comercial Armonia din Braila, de 45 mil. Euro, din cauza numarului mic de vizitatori si a vanzarilor slabe.

Trident Shopping Center, primul centru comercial al retelei de retail alimentar Trident, detinuta de oamenii de afaceri Constantin si Alina Mateescu din Sibiu, a fost inchis in august 2009 la doar patru luni de la operare.

Cinci hipermarketuri Pic, detinute de fratii Penescu de la Pitesti, au fost inchise in 2009 in localitatile Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta grupul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata