Primul termen pe fond în procesul arbitrilor Serea şi Martiş

Primul termen pe fond în procesul arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri piteştean Cornel Penescu şi administratorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă, este programat marţi (7 septembrie 2010) la Tribunalul Argeş.

Începerea judecării pe fond fusese programată iniţial pentru data de 8 iunie, însă instanţa a decis atunci stabilirea unui nou termen, pentru 7 septembrie. Ionică Serea şi Marius Martiş, aflaţi în prezent în Penitenciarul Colibaşi, au fost arestaţi pe data de 30 aprilie, iar ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Penescu şi Făcăleaţă, pe 11 mai. Aceştia din urmă au fost însă puşi în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după mai puţin de două săptămâni.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe cei patru în data de 21 mai, în noul dosar care vizează corupţia din fotbal. Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Serea pentru luare de mită, în timp ce Făcăleaţă şi Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, pe 18 martie 2009, Cornel Penescu „în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti”, programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009.

Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul inculpaţilor Liviu Făcăleaţă şi Marius Martiş, pentru ca FC Argeş „să obţină un rezultat favorabil (…) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă”, se arată în rechizitoriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata