Principalele taxe nu ar trebui să fie modificate în 2011

Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat duminică (5 septembrie 2010) după o întâlnire informală cu noul ministru al Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, că principalele taxe din România nu ar trebui să fie modificate în cursul anului viitor.

Jeffrey Franks se afla la Bucureşti pentru a participa la festivităţile dedicate împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României. Şeful misiunii FMI pentru România a mai avut vineri o întrevedere cu premierul Emil Boc, iar luni va fi primit de preşedintele Traian Băsescu.
Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat, vineri, pentru Agerpres ca ”este o simplă coincidenţă faptul că Jeffrey Franks a venit la Bucureşti în ziua în care noii miniştri ai Cabinetului Boc şi-au preluat portofoliile.

Remanierea Cabinetului nu influenţează derularea programului României cu FMI”, a mai dat asigurări Mihai Tănăsescu. ”Discuţiile în boardul FMI asupra finalizării raportului de evaluare a României vor avea loc la finele lunii septembrie, iar în octombrie va veni la Bucureşti misiunea FMI pentru revizuirea programului de asistenţă financiară.
Lucrurile se desfăşoară normal, pentru că FMI are relaţii cu instituţiile, nu cu oamenii, iar oamenii sunt puşi în anumite poziţii pentru a coordona desfăşurarea programului la care ne referim. Mesajele primite din partea premierului şi a ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ne arată hotărârea autorităţilor române pentru continuarea programului cu FMI şi Comisia Europeană”, a mai precizat reprezentantul României la FMI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata