Principele Nicolae va pedala peste o mie de kilometri, în turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă”

Principele Nicolae va pedala peste o mie de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, în cadrul turului ciclist caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă”, dedicat promovării lecturii la nivel național.

Potrivit unui comunicat al Asociației Curtea Veche, turul se va desfășura în perioada 23 aprilie — 3 mai și va traversa 13 județe, din Sighetu Marmației până în Constanța.

„53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul ‘Cărțile copilăriei pe bicicletă’ este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită” declară principele Nicolae al României, potrivit comunicatului menționat.

Toți cei care doresc să pedaleze alături de principe sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

„Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură ‘Cărțile copilăriei’, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate”, mai precizează sursa citată.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în martie 2014 pentru a dezvolta activitatea de responsabilitate socială a editurii Curtea Veche, începută în anul 2013 prin programul național alternativ de lectură „Cărțile copilăriei”, care își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România.

În luna iunie 2014, asociația a primit Înaltul Patronaj al principelui Nicolae al României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata