Principesa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) ‘Regele Mihai I’ din Timișoara i-a decernat, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, instituția academică marcând astfel cei 70 de ani de când a luat ființă universitatea, prin Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

‘Este o personalitate pe care ne-o dorim în corpul de elită al Universității prin acordarea acestui titlu de Doctor Honoris Causa’, a punctat prof. univ. dr. Paul Pîrșan, rectorul USAMVB.

Principesa Margareta le-a mulțumit gazdelor pentru înalta distincție acordată, marcând faptul că titlul este o recunoaștere a rolului pe care l-au avut înaintașii săi.

‘Vă mulțumesc pentru acordarea acestui titlu, la aniversarea a 70 de ani de existență a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Văd această distincție ca pe un omagiu adus înaintașilor mei. În cei 150 de ani de existență, Casa Regală a privit Educația, mereu, ca o prioritate. Știu că niciunul din cei 70 de ani nu a fost ușor pentru universitate’, a afirmat Principesa Margareta la primirea titlului academic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata