Prinţul Andrew decide să renunţe la îndatoririle publice

Prinţul Andrew, al cărui nume a fost implicat în afacerea Epstein, a anunţat miercuri că renunţă la îndatoririle publice, ca urmare a „perturbărilor majore” provocate activităţilor familiei regale şi propriilor sale activităţi caritabile de atenţia acordată relaţiilor sale cu finanţistul pedofil american, relatează Reuters şi dpa.

Prinţul Andrew, al doilea fiu al reginei Angliei Elisabeta a II-a, a menţionat într-un comunicat că renunţă la îndatoririle publice pentru „viitorul previzibil” şi că a obţinut permisiunea mamei sale în acest sens.

„Desigur, sunt dispus să ajut toate agenţiile de aplicare a legii în anchetele lor, dacă va fi necesar”, a adăugat prinţul.

Virginia Roberts, una din reclamantele din afacerea Epstein, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri la New York şi pe insula privată a omului de afaceri american din Caraibe. Într-un interviu acordat BBC difuzat săptămâna trecută, prinţul Andrew a afirmat că nu-şi aminteşte să se fi întâlnit cu Roberts.

Jeffrey Epstein a murit pe 10 august în celula sa din închisoarea newyorkeză în care era încarcerat, rezultatele autopsiei confirmând o sinucidere prin spânzurătoare.

Palatul Buckingham a dezminţit în mai multe rânduri orice comportament inadecvat din partea prinţului Andrew.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata