Pro Lex, dezamăgită şi indignată de decizia de reducere a salariilor, pensiilor şi ajutorului de şomaj

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Poliţie „Pro Lex” îşi exprimă dezamăgirea şi indignarea faţă de anunţul privind măsurile de limitare a crizei prin scăderea veniturilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor şi ajutorului de şomaj cu 15%.

”Mai marii zilei care s-au cocoţat în vârful piramidei ar trebui să lase ‘ciocul mic’, pentru că nu poliţiştii şi ceilalţi bugetari au dus ţara la marginea prăpastiei, dacă nu cumva este în prăpastie cu totul, ci plevuşca politică şi guvernele care s-au perindat vremelnic la putere… Domnilor diriguitori, reveniţi-vă din beţia puterii şi amintiţi-vă că aţi ţinut ani de zile structurile de ordine publică cu finanţarea la cote de avarie…

Domnule preşedinte, bugetarii din această zonă nu aveau cum să se îngraşe”, afirmă sindicaliştii de la Pro Lex, într-un comunicat transmis joi (13 mai 2010) ca replică la declaraţia şefului statului potrivit căreia bugetarii ar fi nişte ”graşi urcaţi în spatele celor din sectorul privat”.

În opinia liderilor de sindicat de la Pro Lex, în Legea unitară de salarizare activitatea poliţistului a fost apreciată cu un coeficient de ierarhizare ”nesimţit” de 1,70.
Ei critică guvernarea Boc şi pe aşa-zişii politicieni, care, ”fără niciun fel de jenă”, ies pe posturile de televiziune, când ţara se prăbuşeşte, să prezinte realizările ”unui guvern expirat, incompetent, care a pus capac la toate guvernările” ce au contribuit la ”evaporarea” economiei româneşti.

”În loc să se ocupe de pornirea ‘rotiţei’ economice s-au ocupat de politizarea excesivă a administraţiei… Nu înţelegem cum de s-a ajuns dintr-o dată la această situaţie disperată dacă se spune că declinul economic se contura încă de la finele anului 2007, pentru care guvernanţii cu distinsul cârmaci nu au avut nicio reacţie.
Ba mai mult, începând cu anul 2008, au intrat în interminabilele campanii electorale… şi s-au încheiat în anul 2009 cu fastuoasele campanii pentru alegerile prezidenţiale, în care s-au făcut promisiuni de tot soiul, care mai de care mai fantasmagorice şi pentru care s-au consumat impresionante fonduri băneşti”, susţin sindicaliştii.

Ei îl acuză pe primul-ministru Emil Boc de faptul că, încă de la începutul guvernării, a catalogat pe rând ca nesimţite salariile şi apoi pensiile poliţiştilor şi că ar fi „dat tonul” la o campanie de umilire şi discreditare a structurilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Potrivit liderilor Pro Lex, prin manipularea fără scrupule a opiniei publice s-a reuşit învrăjbirea categoriilor sociale ”cu scopul meschin de a masca incoerenţa şi lipsa de performanţă a Guvernului”. ”Şi uite aşa toate salariile şi pensiile românilor au devenit nesimţite… Singura soluţie ar fi demisia Guvernului, întrucât nu-l mai suportă poporul”, susţin sindicaliştii Pro Lex.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata