Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile Capitalei

O procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi organizată, duminică, 18 octombrie, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la data de 22 octombrie a fiecărui an.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, transmis vineri, după un moment de rugăciune, între orele 14,00 și 14,30, la monumentul lui Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu), credincioșii, călugării și călugărițele, ministranții și preoții vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif purtând în procesiune icoana și relicva Sfântului Papă.

În jurul orei 15,00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit de București Ioan Robu.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu și Pictor C. Stahi la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în țara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begic.

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă, mai informează comunicatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata