Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00

Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Şedinţa de judecată va avea loc cu uşile închise, presa neavând acces la dezbateri.

Asistenta a fost reţinută luni seara, pentru 24 de ore, anchetatorii susţinând că se impune arestarea acesteia deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs un incendiu soldat cu moartea a cinci nou-născuţi.

”Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ‘Prof. dr. Panait Sârbu’, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de ‘terapie intensivă’.

Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în funcţie de probe, este posibil să se înceapă urmărirea penală şi împotriva altor persoane fizice sau juridice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata