Procesul împotriva Danske Bank crește la 1,1 miliarde de dolari în creanțe

Cererile împotriva Danske Bank DANSKE.CO într-un proces legat de una dintre cele mai mari investigații de spălare de bani din lume au depășit 1 miliard de dolari, potrivit unei firme de avocatură daneze.

Cel mai mare creditor al Danemarcei este investigat în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite, peste 200 de miliarde de euro (235 miliarde de dolari) în plăți efectuate prin intermediul sucursalei sale mici din Estonia între 2007 și 2015, multe dintre care banca a spus că sunt suspecte.

Firma de avocatură daneză Klar Advokater a declarat că a depus o rundă finală de plângeri împotriva băncii în numele a 55 de fonduri de pensii și a altor investitori.

Firma de avocatură americană Grant & Eisenhofer și DRRT au stat în spatele acțiunii.

Cu cea mai recentă depunere la Curtea din Copenhaga, 331 de investitori solicită 7,1 miliarde de coroane daneze (1,12 miliarde de dolari) pentru pierderile rezultate din presupusa spălare a banilor, a spus firma.

„De ani de zile, Danske nu a spus nimic public despre această problemă și chiar a denaturat gradul de participare la schema masivă de spălare a banilor”, a declarat DRRT într-o declarație separată emisă luni târziu.

Banca se confruntă cu o serie de alte procese din partea investitorilor, inclusiv unul intentat de firma de consultanță Deminor.

Danske Bank nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la acuzațiile respective, dar a spus anterior că se va apăra împotriva proceselor investitorilor.

De când scandalul a ieșit la lumină publică în 2018, Danske și-a consolidat eforturile de combatere a spălării banilor și a ieșit din regiunea baltică.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata