Procesul în cazul ‘Caltaboşul’, suspendat din cauza stării de sănătate a lui Mureşan

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au suspendat, vineri, procesul în care foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan sunt acuzaţi de fapte de corupţie, pentru a permite echipajului medical de pe ambulanţa solicitată de Mureşan să îi măsoare acestuia glicemia al cărei nivel părea să fie crescută peste nivelul normal.

Instanţa se afla la faza vizionării înregistrărilor audio/video ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind cazul celor doi foşti miniştri în dosarul „Caltaboşul”.

Avocaţii celor doi au cerut vizionarea înregistrărilor originale ale DNA şi nu numai a copiilor transmise în instanţă.
„Vreau să văd toate înregistrările, nu numai bucăţile transmise instanţei, pentru că eu consider că acestea sunt colaje”, a spus Ioan Avram Mureşan.

La rândul său, Decebal Traian Remeş a refuzat să ia act de sigiliile aflate pe CD-urile cu probe.
„Refuz să văd Sigiliul de pe înregistrări atâta vreme cât acestea au fost difuzate în presă cu mult timp în urmă”, a spus Remeş.

Judecătorii au respins cererile de transmitere a originalelor înregistrărilor de la DNA şi expertul DNA a trecut la redarea unor convorbiri telefonice din august 2007 pe sistemul audio/video din sala de judecată .

Avocatul lui Mureşan a avut mai multe obiecţii cu privire la autenticitatea materialelor iar fostul ministru a cerut consultarea unui medic care să ateste autenticitatea rezultatelor afişate pe un aparat de măsurare a glicemiei pe care acesta îl avea la el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata