Procesul lui George Becali, amânat pentru 7 aprilie 2010

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat joi (4 martie 2010) pentru 7 aprilie, judecarea dosarului în care George Becali şi bodyguarzii săi sunt acuzaţi că i-au sechestrat pe hoţii maşinii finanţatorului Steaua Bucureşti.

Instanţa a constatat lipsă de procedură privind citarea unuia dintre inculpaţi – Nicolae Dumitraşcu, care se află în stare de arest preventiv. ÎCCJ a respins, pe 4 februarie, excepţia privind neregularitatea actului de sesizare cu privire la inculpatul Romulus Dumitrescu, judecat în procesul în care omul de afaceri George Becali este acuzat, alături de bodyguarzii săi, de sechestrare de persoane.

După respingerea acestei excepţii, judecătorii au trecut la citirea actului de sesizare a instanţei prin care George Becali a fost trimis în judecată de procurori.
Poliţistul Romulus Dumitrescu este acuzat de complicitate la lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, el fiind cel care le-a dictat hoţilor maşinii lui Becali declaraţiile date în barul în care au fost sechestraţi, după cum se arată în rechizitoriu.

Magistraţii ÎCCJ au admis, pe 9 decembrie 2009, cererea inculpatului Ştefan Dediu, care a solicitat termen pentru angajarea unui apărător, şi cererea avocatului inculpatului Romulus Dumitrescu pentru studierea dosarului, procesul fiind amânat pentru 4 februarie.
La primul termen al procesului, din 17 noiembrie 2009, instanţa a constatat că mai mulţi inculpaţi nu aveau apărători aleşi, procedura nefiind îndeplinită şi a acordat un nou termen pentru 9 decembrie.

Europarlamentarul George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.
Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.

De asemenea, inculpaţii i-au obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. „S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist”, susţin anchetatorii.

Citește și
1 Comentariu
  1. SIMONA spune

    ALTA DOVADA CA A FOST ARESTAT LA CERERE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata