Procuroarea care l-a favorizat pe Mihail Boldea, exclusă definitiv din magistratură

Mihaela Agheniței, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, furnizându-i acestuia informații confidențiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galați, a fost exclusă din magistratură, a decis definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție.

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a respins o contestație depusă de Mihaela Agheniței și a menținut decizia de excludere din magistratură luată în septembrie 2013 de Secția pentru procurori a CSM.

Decizia CSM a fost luată pe fondul abaterilor disciplinare săvârșite de Mihaela Agheniței, cum ar fi „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției și nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când știa că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa”.

De asemenea, CSM îi reproșa procuroarei că și-a folosit funcția pentru a obține un tratament favorabil pentru Mihail Boldea din partea autorităților.

În plus, Mihaela Agheniței a fost exclusă din magistratură pentru că CSM a considerat că și-a exercitat funcția cu rea-credință.

DIICOT informa, într-un comunicat din aprilie 2013, că procurorii de la Serviciul Teritorial Galați au dispus pe 22 martie 2013 începerea urmăririi penale față de Mihaela Agheniței, magistrat procuror.

„În sarcina acesteia s-a reținut faptul că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispozițiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT — Serviciul Teritorial Galați”, preciza DIICOT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata