Procuror-șef DIICOT: Nu poți invoca lipsa de încredere ca să nu te supui unei decizii judecătorești

Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, susține că intervenția pentru ducerea mamei Luizei la DIICOT a fost aprobată printr-o decizie judecătorească și că nimeni nu poate invoca lipsa de încredere ca să nu se supună unei astfel de hotărâri.

Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, a explicat că probele care trebuie recolate pentru efectuarea unui nou test ADN pot fi luate doar de la mamă, fiind vorba de un ADN mitocondrial, care se transmite pe linie maternă.

„Am dispus o comisie rogatorie în Statele Unite pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize ADN printr-un procedeu care nu este omologat în România. Pentru aceasta avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama victimei. Este vorba de un ADN mitocondrial pe care trebuie să-l recoltăm, acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație”, a explicat, la Antena 3, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă.

El a mai spus că mama Luizei a fost invitată la sediul DIICOT ca să i se explice aceste lucruri, dar a refuzat, apoi a fost amendată, iar în final a fost emis un mandat de aducere.

„Ieri, avocatul părții civile a fost prezent la sediul DIICOT, i s-a arătat decizia dată de judecator în acest sens”, a mai spus Felix Bănilă.

În ceea ce privește intervenția de vineri după-amiază de la casa familiei Melencu, procurorul șef al DIICOT susține că aceasta a fost făcută legal.

„După cum ați văzut nu s-au dus într-un exercițiu de forță excesivă, au încercat să le explice despre ce este vorba, a fost prezent un ofițer de poliție judiciară”, a mai spus procurorul-șef al DIICOT.

„Nimeni nu este îndreptățit să invoce lipsa de încredere pentru a nu se supune executării unei decizii a judecătorilor”, a adăugat Felix Bănilă.

Mama Luizei a explicat, vineri, refuzul de a merge la DIICOT Craiova, spunând că nu mai are încredere în nimeni. „Noi suntem doi, ei sunt 15”, a spus Monica Melencu, precizând că autoritățile încercă să mușamalizeze cazul dispariției fiicei ei.

„Nu mai am încredere în nimeni, uitați-vă câte mușamalizări se fac. Ce vor să facă, oricum cazul fiicei mele a fost mușamalizat, dacă nu se întâmpla cu Alexandra. Asta vor să facă, asta e părerea mea, eu acele probe le-am dat”, a declarat mama Luizei la Antena 3.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri agenții procedurali și jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei Ambulanțe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata