Procurorii DNA au consultat timp de o oră documente din Primăria Piatra Neamţ

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat marţi că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au consultat mai multe documente la sediul Primăriei Piatra Neamţ, fără să ridice la plecare vreun act, a informat Biroul de presă al Primăriei.

‘La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma deplasării unor reprezentanţi ai acesteia la sediul instituţiei, au fost puse la dispoziţia acestora documentele solicitate. Consultarea documentelor a durat în jur de o oră şi nu au fost ridicate documente de către aceştia’, au menţionat, într-un succint comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ.

Procurorii DNA au fost prezenţi şi la stadionul echipei FC Ceahlăul Piatra Neamţ unde, potrivit oficialilor clubului, au realizat copii după toate contractele de reclamă şi publicitate din perioada 2008 – 2013.

Stadionul din Piatra Neamţ se află la câteva zeci de metri de sediul SRI Neamţ, instituţie care a asigurat sprijinul în derularea anchetei.

DNA a anunţat marţi că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Surse judiciare au declaratcă ancheta îl vizează şi pe primarul Gheorghe Ştefan.

DNA susţine într-un comunicat de presă remis marţi că în acest dosar sunt cercetaţi şi administratori ai unor societăţi comerciale interpuse, cu rol de direcţionare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicaţi.

Astfel, cercetările efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2008 – 2013, finanţări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii şi finanţări pentru localităţi de pe raza judeţului Neamţ au fost direcţionate, prin influenţa persoanelor cu funcţii publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamţ, în interes propriu şi în interesul administratorilor societăţilor comerciale care mascau faptul că adevăraţii deţinători şi beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

În cursul dimineţii de marţi, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate din municipiile Piatra Neamţ şi Bacău.

De asemenea, au fost audiate mai multe persoane vizate de anchetă, dar care, până în acest moment, nu au fost puse sub acuzare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata