Procurorii DNA au percheziţionat sediul OTV şi locuinţa lui Dan Diaconescu

– Procurorii DNA au efectuat, luni, percheziţii la sediul OTV din Bucureşti şi la locuinţa lui Dan Diaconescu

Potrivit unor surse judiciare, procurorii şi poliţiştii ar fi făcut aceste percheziţii pentru a căuta mai multe casete care ar constitui probe într-un dosar penal în care Doru Pârv, persoană care a participat la emisiuni ale postului OTV, este cercetat pentru fapte de corupţie. Pârv este prezentat la postul de televiziune drept clarvăzător.

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit luni la sediul Departamentului Naţional Anticorupţie.

Potrivit avocatului acestuia, Daniel Fenechiu, procurorii DNA ar fi început urmărirea penală faţă de Dan Diaconescu în calitate de învinuit. El a adăugat că nu ştie care este învinuirea, pentru că oficial nu i s-a adus la cunoştinţă nimic lui Dan Diaconescu.

„Nu ştim despre ce este vorba. El nu a fost încunoştiinţat despre această învinuire. Nu cunoaştem să existe ordonanţă de reţinere. Tehnic, nu poate exista, atât timp cât nu l-ai pus sub acuzare”, a explicat Daniel Fenechiu.

Diaconescu a făcut şi-o glumă spunând că procurorii şi poliţiştii ar fi venit s-o caute pe avocata Elodia Ghinescu. „La început s-a crezut că este căutată Elodia. Toata lumea o caută pe Elodia, mă acuză că vreau să relansez serialul”. Patronul de televiziune a mai spus că procurorii care au participat la percheziţia din locuinţa sa căutau o casetă. „N-au vrut să spună ce căutau că poate îi ajutam. Au căutat prin toate casete din casă şi n-au găsit nimic şi au plecat„.

Diaconescu a fost audiat în 19 februarie la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului, declarau atunci surse judiciare.

Primarul nu i-ar fi dat lui Pârv niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit surselor judiciare, Doru Pârv este cercetat de procurori pentru trafic de influenţă, având calitatea de învinuit în acest dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata