Procurorul din cazul Gorbunov va fi reprimit în magistratură

Completul de 9 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis marţi (26 ianuarie 2010), plângerea procurorului Marius Vlădoianu împotriva deciziei CSM prin care a fost exclus din magistratură.

Decizia ÎCCJ este definitivă şi executorie, magistratul urmând să fie reprimit în funcţie. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 21 mai 2009, excluderea din magistratură a procurorului de caz Marius Vlădoianu, implicat în întreruperea executării pedepsei lui Serghei Gorbunov.
Motivul pentru care a fost exclus din magistratură procurorul Marius Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, este că şi-a exercitat funcţia cu rea-credinţă.

La sfârşitul lunii aprilie, Secţia pentru judecători a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Maria Nicola, cea care a hotărât întreruperea executării pedepsei de către Gorbunov. Pe 20 februarie 2009, Comisia de disciplină a CSM a promovat acţiune disciplinară atât împotriva judecătorului, cât şi a procurorului implicat în cazul Gorbunov, pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.

Tot în urma întreruperii executării pedepsei lui Gorbunov, pe 5 februarie 2009, Secţia pentru procurori a CSM a decis revocarea din funcţiile de conducere pentru trei procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

De asemenea, Secţia pentru judecători a CSM a dispus revocarea conducerii Tribunalului Dolj, precum şi cea a Tribunalului Braşov, implicate în cazul Gorbunov.
Serghei Gorbunov, care executa o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru tentativă de omor, a fost eliberat temporar anul trecut, pentru trei luni, pe motive medicale. El nu s-a mai întors însă la închisoare, fiind reîncarcerat în ianuarie, după ce a fost considerat suspectul principal în cazul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata