Producătorii agricoli solicită o întâlnire cu premierul

Producătorii agricoli vor o întâlnire cu premierul Emil Boc şi cu miniştrii Cabinetului, înainte de începerea demonstraţiilor anunţate pe 2 septembrie, potrivit unei scrisori deschise a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), adresată preşedintelui Traian Băsescu şi primului ministru.

LAPAR solicită o întâlnire de urgenţă cu primul ministru Emil Boc înainte de declanşarea manifestărilor din 2 septembrie, la care să fie prezenţi miniştrii Agriculturii, Finanţelor, Mediului şi Economiei, pentru a analiza problemele cumulate în agricultură, precum şi propunerile de soluţionare a acestora.

Producătorii agricoli susţin că agricultura a devenit ultima preocupare a statului roman, prin instituţiile sale responsabile.

„Ministrul agriculturii nu are un obiectiv în folosul agriculturii, pentru domnia sa importantă e funcţia. Ministrul agriculturii nu are nevoie de buget şi cedează, de câte ori i se cere, din sărăcia pe care o are la dispoziţie’, se arată în scrisoarea LAPAR.

Producătorii susţin că ministrul Finanţelor ignoră cu uşurinţă soarta a peste jumătate din populaţia ţării şi taie, în continuare, fără discernământ, din bugetul agriculturii.

„Primul ministru aprobă toate aceste atitudini şi le încurajează. Pentru primul ministru, agricultura nu reprezintă ceva important, de care să-şi aducă aminte, când se analizează problemele ţării. Preşedintele României este un jucător. Îl aşteptăm pe teren’, susţin agricultorii.

De asemenea, LAPAR subliniază că pe o mare parte din teritoriul agricol al ţării nu se poate ara, iar apa de irigat este un lux, având în vedere că este momentul optim pentru semănat rapiţă şi se apropie perioada de semănat orzul şi grâul.

În acest context, LAPAR solicită preşedintelui Traian Băsescu o analiză serioasă, cu toţi factorii responsabili în domeniu, pentru a clarifica o imagine corectă asupra agriculturii României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata