Producătorii de lapte mai au doar două zile pentru a solicita acordarea cotelor din rezerva naţională

Producătorii de lapte mai au doar două zile la dispoziţie pentru a solicita acordarea cotelor din rezerva naţională. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte producătorilor de lapte că pot solicita, până pe 30 aprilie 2010, acordarea cotelor din rezerva naţională.

Potrivit Ordinului nr. 83/2009, cantitatea minimă care poate fi solicitată din rezervă este de 10.000 de kilograme cotă, iar cantitatea maximă este de 1.200.000 kilograme cotă.

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile pentru atribuirea de cotă din rezerva naţională pot fi depuse de producătorii de lapte care şi-au mărit capacitatea de producţie în exploataţie, dovedită prin depăşirea cotei disponibile în anul precedent de cotă, respectiv de producătorii care îşi încep activitatea în timpul anului de cotă şi comercializează lapte pe piaţă.

Criteriile de acordare a cotelor din rezerva naţională sunt următoarele: depăşirea cotei individuale de lapte/începerea activităţii de comercializare a laptelui în timpul anului de cotă, – deţinerea unui efectiv de cel puţin 10 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă la data solicitării, absolvirea unui curs de pregătire profesională în domeniul creşterii vacilor de lapte şi/sau al organizării pieţei laptelui în Uniunea Europeană prin sistemul cotelor de lapte.

APIA precizează că producătorul de lapte care în anul de cotă precedent distribuirii din rezerva naţională a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă de lapte altui producător nu beneficiază de cotă din rezerva naţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata