Producătorul auto Volkswagen este interesat de preluarea companiei franceze de închirieri auto Europcar, prezentă și în România

Compania Volkswagen este aproape să încheie un acord, pentru preluarea grupului francez Europcar Mobility, printre cei mai mari jucători din sectorul închirierilor auto, după ce și-a îmbunătățit oferta inițială, respinsă de acționari.

În contextul bursier, noua ofertă, de aproximativ 50 eurocenți pe acțiune, evaluează Europcar la circa 2,5 miliarde de euro (3 miliarde dolari), scrie Bloomberg, care citează persoane la curent cu negocierile.

Astfel, acțiunile Europcar s-au apreciat cu până la 5,4% pe bursa de la Paris în urma informațiilor.

De altfel, Europcar au respins o ofertă de 2,2 miliarde de euro depusă de Volkswagen în asociere cu Attestor și Pon Holdings, considerând că prețul propus subevaluează semnificativ compania.

În viitor, producătorul auto german vrea să se extindă pe piața serviciilor de mobilitate și este interesat să obțină acces la infrastructura și tehnologiile Europcar, companie pe care a deținut-o timp de 7 ani, până în 2006, când a vândut-o firmei franceze de investiții Eurazeo, în schimbul a peste 3 miliarde de euro (incluzând datoriile).

Conform surselor Bloomberg, un acord oficial ar putea fi anunțat chiar în această săptămână. Europcar Mobility Group, printre jucătorii majori din sectorul închirierilor de vehicule la nivel mondial, furnizează și servicii de car-sharing și scooter-sharing, fiind activ în peste 140 de țări, prin intermediul subsidiarelor proprii și al rețelei de francize și parteneri.

Din palmaresul grupul Europcar care este prezent pe piața românească cu un număr de 12 puncte de închirieri în București și alte mari orașe din țară, iar la nivel global, Europcar are aproape 9.000 de angajați și o rețea de peste 3.300 de puncte de închirieri.

În contextul dat, printre principalii concurenți ai Europcar, inclusiv în România, se numără Avis, Hertz și Sixt.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata