Proiect de conservare a biodiversităţii Defileului Porţile de Fier, lansat la Drobeta

Muzeul „Regiunii Porților de Fier” a lansat, miercuri, 7 octombrie, proiectul cultural „Povestea Porților de Fier” finanțat cu suma de 40.325 lei de către Administrația Fondului Cultural Național, a declarat directorul instituției, Doinița Chircu.

Potrivit sursei citate, acest proiect cultural neconvențional își propune educarea locuitorilor din perimetrul Defileului Porțile de Fier în spiritul necesității conservării și promovării patrimoniului natural.

„Proiectul este conceput în așa fel încât grupul de 20 de elevi de la Liceul de artă I.ST.Paulian din Drobeta Turnu Severin implicat în realizarea obiectivelor ce se vor organiza în perioada octombrie-noiembrie să dezvolte, în două ateliere de lucru, activități creative în domeniul literar, plastic și dramaturgie. De fapt, povestea ariei protejate Porțile de Fier va fi scrisă pe baza unor aspecte existente ale biodiversității”, a precizat Chircu.

Potrivit sursei citate, prin implementarea proiectului precizat se urmărește conștientizarea la tineri și vârstnici a valorilor culturale și naturale din perimetrul ariei protejate Defileul Porțile de Fier.

„Spre finalul proiectului, în comunitățile locale situate de-a lungul Defileului Porților de Fier cu povestea creată vom susține câteva spectacole, astfel încât să determinăm oamenii să respecte natura și să prețuiască flora și fauna acestei zone transfrontaliere”, a mai arătat Chircu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata